Opplæringen består av følgende deler:
Trinn 1: Trafikalt grunnkurs:
Kurset er obligatorisk for alle som skal øvelseskjøre, enten det er privat eller ved kjøreskole. Husk å ha med kursbevis og legitimasjon når du øvelseskjører.
Trinn 2: Teknisk del:
Omhandler tekniske øvelser som giring, bremsing, bakkestart, krypekjøring o.l. Målet er at eleven skal mestre bilen rent kjøreteknisk, uten at dette skal ta elevens oppmerksomhet bort ifra andre trafikanter. Denne delen må være gjennomført før en kan gå videre til neste trinn.
Trinnet avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der elev og lærer sammen tar stilling til om eleven har tilstrekkelig kjørekompetanse.
Trinn 3: Trafikal del:
Bykjøring, f.eks. vikeplikt, feltskifte, enveiskjørte gater etc. Også her er det obligatorisk veiledningstime. I tillegg skal det gjennomføres et sikkerhetskurs på bane.
Ved avslutningen av trinn 3 skal elevens ferdigheter være slik at kjøringen er tilnærmet selvstendig.
Trinn 4: Avsluttende del, selvstendig kjøring:
Inneholder bl.a sikkerhetskurs på vei - 4 timer teori, 9 timer kjøring - totalt 13 timer.
Best på Trafikalt?
Har du planer om å begynne å øvelseskjøre? Da trenger du først Trafikalt Grunnkurs. Vi holder jevnlig nye Grunnkurs ved skolen vår. Lærer på disse kursene er Kenneth. Kenneth legger vekt på at du skal lære noe, ha det gøy og føle at du er klar for å øvelseskjøre etter dette kurset. Vi tør påstå at Kenneth sannsynligvis er best på Trafikalt Grunnkurs.
Trafikalt Grunnkurs er obligatorisk. Kurset er felles for alle førerkortklasser og er grunnlaget for videre opplæring og vilkår for å kunne øvelseskjøre. Kurset er hovedsakelig rettet mot risikoforståelse og trafikksystemet.
Kurset har følgende deler:
Del 1. Trafikkopplæringen
Del 2. Trafikk og førerrollen
Del 3. Mennesket i trafikken og samhandling
Del 4. Trafikkopplæring, øvingskjøring og kjøreerfaring
Del 5. Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp
Del 6. Tiltak ved trafikkulykke
Del 7. Trafikant i mørket.
Kurset går over 4 samlinger.
Del 7 gjennomføres i mørkehalvåret.
Grunnleggende opplæring
På dette trinnet skal du lære deg å bruke bil med tilhenger rent kjøreteknisk, til- og frakopling av tilhenger, rygging med tilhenger og å gjennomføre sikkerhetskontroll.
Opplæringen kan skje på en trafikkskole, privat eller i en kombinasjon. Hvor mange kjøretimer du skal ta, må tilpasses det behovet du har og hvor mye du øvelseskjører privat. Det er viktig å nå målet på trinnet.
Obligatorisk trinnvurdering
Trinn 2 blir avsluttet med en trinnvurdering. Du og læreren skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 3.
Trafikal del
På dette trinnet skal du lære å kjøre sikkert og selvstendig med bil og tilhenger i variert trafikk.
Du lærer blant annet:
å kjøre tydelig, effektivt og økonomisk
å vurdere snuplasser, snumåter og bruk av medhjelper
Hvor mange kjøretimer du skal ta, må tilpasses det behovet du har og hvor mye du øvelseskjører privat. Det er viktig å nå målet for trinnet.
Obligatorisk trinnvurdering
Trinn 3 blir avsluttet med en trinnvurdering. Du og læreren skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 4.
Avsluttende opplæring
I løpet av trinn 4 skal du bli så god at du kan kjøre bil med tilhenger på en ansvarlig måte og i god samhandling med andre trafikanter.
Du skal blant annet kunne:
velge kjøremåter med lav risiko
motvirke at det skjer ulykker
være bevisst på hvordan du kan forbedre deg som bilfører også etter at du har fått førerkortet
Obligatorisk kurs i sikring og merking av last
Kurset er på 2 timer og skal hjelpe deg til å forstå hvor viktig det er å sikre og merke last, og lære måter å sikre lasten på.
Obligatorisk sikkerhetskurs på veg
Kurset er på 3 timer. Her skal du blant annet få utvikle kjørekompetansen din og reflektere over erfaring med å kjøre bil og tilhenger
Kode 96
Fra 19. januar 2013 kan klasse B kode 96 være et alternativ til klasse BE, alt etter hvilken bil og tilhenger du disponerer, må du selv finne ut om klasse B kode 96 eller klasse BE er den beste løsningen.
Med kode B96 kan du kjøre bil og henger med tillatt totalvekt 4250 kg. For å få kode B96 i førerkortet må du gjennom følgende.
Lastesikringskurs 2 timer
2 stk veiledningstimer a 45 min
Landevegskjøring inkl teori 3 kjøretimer a 45 min
Du slipper førerprøve for å få denne klassen, opplæringen må gjennomføres ved en godkjent trafikkskole.
KLASSE A (tung motorsykkel)
For å kunne øvelseskjøre i klasse A (tung motorsykkel) må du
· Være fylt 22 år, eller ha førerrett for A2
· Ha med enten gyldig bevis for fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon, eller førerkort i en annen klasse
Aldersgrensen for å kjøre opp på førerkort klasse A tung motorsykkel er 24 år. Hvis du har hatt førerkort på mellomtung motorsykkel i to år, kan du likevel kjøre opp på tung mc, selv om du ikke har fylt 24 år. Førerrett i klasse A gjelder for motorsykkel med eller uten sidevogn, trehjuls motorsykkel med en effekt på over 15 kW og moped. I Norge omfatter førerretten også føring av tilhenger til motorsykkel med slagvolum over 125 cm³. Motorsykkelen må være godkjent for å trekke tilhenger og tillatt tilhengervekt må være påført vognkortet.
MC-kurs
Kurset er obligatorisk for alle som skal ta førerkort kl. A1, A2 eller A, og omhandler det som er spesielt med motorsykkel og motorsykkelkjøring.
Praktisk opplæring trinn 2
Trinn 2 omhandler motorsykkelen og betjening av denne, som styring, giring, bremsing, svingteknikk, balanse og krypekjøring for å nevne noe.
Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 3.
Praktisk opplæring trinn 3
Trinn 3 omhandler trafikken, der du ikke skal bruke din konsentrasjon på å betjene sykkelen, men på å tilpasse kjøringen i forhold til trafikk og vegmiljø. Sikkerhetskurs på bane er på 4 timer, hvorav minst 3 timer skal gjennomføres som sammenhengende praktisk øving på avsperret område. Eleven kan kjøre alene på motorsykkelen i dette kurset. Kurset kan gjennomføres med inntil 3 elever per lærer.
· Øvrig opplæring gjennomføres som klasseromsundervisning, delvis i forkant og delvis i etterkant av den praktiske delen.
· Vi trener på svingteknikk, sittestilling, effektiv brems og presis styreteknikkk
· Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 4.
Praktisk opplæring trinn 4
Trinn 4 er obligatorisk, der du skal kjøre mest mulig selvstendig landeveiskjøring hvor du øver sporvalg, fartstilpasning og presis styreteknikk.
Sikkerhetskurs på veg klasse A
Kurset er på 8 undervisningstimer.
Kurset begynner med 2 timer innledende emner, jf. femte ledd nr. 1 til og med nr. 3.
Eleven skal deretter ha 4 timer sammenhengende praktisk kjøring. Kjørerutene skal konstrueres slik at eleven får erfaring med vekslende vegtyper, vegstandarder og miljø. Og med særlig fokus på kurvekjøring. Eleven kan kjøre alene på motorsykkelen i dette kurset. I slike tilfeller skal læreren selv kjøre motorsykkel.
Kurset avsluttes med en 2-timers kunnskapsdel. Undervisningen i den avsluttende kunnskapsdelen kan gjennomføres som klasseromsundervisning med inntil 16 elever.
Klasse A1 (lett motorsykkel)
For å kunne øvelseskjøre i klasse A1 må du
Være fylt 15 år
Ha med enten gyldig bevis for fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon, eller førerkort i en annen klasse
Aldersgrensen for å kjøre opp på førerkort klasse A1 lett motorsykkel er 16 år. Førerrett i klasse A1 gjelder for lett motorsykkel med eller uten sidevogn hvor motorsykkelen har et slagvolum på høyst 125 cm³, en effekt på høyst 11 kW og et forhold mellom effekt og egenvekt på høyst 0,1 kW/kg, trehjuls motorsykkel med en effekt på høyst 15 kW
MC-kurs
Kurset er obligatorisk for alle som skal ta førerkort kl. A1, A2 eller A, og omhandler det som er spesielt med motorsykkel og motorsykkelkjøring.
Praktisk opplæring trinn 2
Trinn 2 omhandler motorsykkelen og betjening av denne, som styring, giring, bremsing, svingteknikk, balanse og krypekjøring for å nevne noe.
Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 3.
Praktisk opplæring trinn 3
Trinn 3 omhandler trafikken, der du ikke skal bruke din konsentrasjon på å betjene sykkelen, men på å tilpasse kjøringen i forhold til trafikk og vegmiljø.
Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 4.
Praktisk opplæring trinn 4, sikkerhetskurs på veg
Trinn 4 er obligatorisk 4 timers landevegkjøring i variert miljø med særskilt fokus på kurvekjøring, og hvor du øver sporvalg, fartstilpasning og presis styreteknikk.
3 av de 4 timene skal være praktisk kjøring. Resterende tid fordeles til planlegging, refleksjon og oppsummering.
Eleven skal
1. planlegge en sammenhengende kjøretur og ta hensyn til særlige forhold knyttet til kjøreturen
2. kjøre selvstendig, sikkert og effektivt over lengre strekninger i krevende og variert miljø, å beskrive og begrunne sin kjørestrategi
3. reflektere over og vurdere egen kompetanse som motorsyklist.
Klasse A2 (mellomtung motorsykkel)
For å kunne øvelseskjøre i klasse A2 (mellomtung motorsykkel) må du
Være 16 år
Ha med enten gyldig bevis for fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon, eller førerkort i en annen klasse
Aldersgrensen for å kjøre opp på førerkort klasse A2 mellomtung motorsykkel er 18 år. Førerrett i klasse A2 gjelder for motorsykkel med eller uten sidevogn hvor motorsykkelen har en effekt på høyst 35 kW og et forhold mellom effekt og egenvekt på høyst 0,2 kW/kg. Etter nedtrimming kan motorsykkelens tidligere effekt ha vært høyst det dobbelte av nåværende effekt
MC-kurs
Kurset er obligatorisk for alle som skal ta førerkort kl. A1, A2 eller A, og omhandler det som er spesielt med motorsykkel og motorsykkelkjøring.
Praktisk opplæring trinn 2
Trinn 2 omhandler motorsykkelen og betjening av denne, som styring, giring, bremsing, svingteknikk, balanse og krypekjøring for å nevne noe.
Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 3.
Praktisk opplæring trinn 3
Trinn 3 omhandler trafikken, der du ikke skal bruke din konsentrasjon på å betjene sykkelen, men på å tilpasse kjøringen i forhold til trafikk og vegmiljø. Sikkerhetskurs på bane er på 4 timer, hvorav minst 3 timer skal gjennomføres som sammenhengende praktisk øving på avsperret område. Eleven kan kjøre alene på motorsykkelen i dette kurset. Kurset kan gjennomføres med inntil 3 elever per lærer.
Øvrig opplæring gjennomføres som klasseromsundervisning, delvis i forkant og delvis i etterkant av den praktiske delen.
Vi trener på svingteknikk, sittestillig, effektiv brems og presis styreteknikk.
Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 4
Praktisk opplæring trinn 4
Trinn 4 er obligatorisk, der du skal kjøre mest mulig selvstendig landeveiskjøring hvor du øver sporvalg, fartstilpasning og presis styreteknikk.
Sikkerhetskurs på veg klasse A2
I klasse A2 består sikkerhetskurs på veg av totalt 5 timer, hvorav 4 timer skal være sammenhengende praktisk kjøring. Resterende tid fordeles til planlegging og refleksjon og oppsummering.
Eleven skal
1. planlegge en sammenhengende kjøretur og ta hensyn til særlige forhold knyttet til kjøreturen
2. Kjøre selvstendig, sikkert, effektivt og behagelig over lengre strekninger i krevende og variert miljø, beskrive og begrunne sin kjørestrategi
3. oppfatte og vurdere trafikksituasjoner hvor motorsyklister er spesielt ulykkesutsatt
4. reflektere over og vurdere egen kompetanse som motorsyklist.
Vi tilbyr opplæring i klasse AM 147, mopedbil. Etter endt opplæring ved trafikkskolen og fylte 16 år kan du avlegge teoriprøven hos Statens Vegvesen. Bestått prøve gir rett på førerkort til klasse AM147.
Trinn 1. Trafikalt grunnkurs.
Dette trinnet må være gjennomført før du starter med mopedbilopplæring
Trinn 2. Grunnleggende opplæring
4 timer teori og praksis om grunnleggende kunnskap for sikker kjøring og forståelsen av ansvar for bruken av kjøretøyet innebær.
Timer utover de obligatoriske tilpasses etter det behovet eleven har.
Mot slutten av trinn 2 skal du gjennomføre trinnvurdering. du og lærer skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 3
Trinn 3 Trafikal del.
6 timer obligatorisk sikkerhetskurs i trafikk. Hvordan mestre og samhandle med andre trafikanter. Du skal lære å kjøre tilnærmet selvstendig i variert trafikk.
Timer utover de obligatoriske tilpasses etter det behovet eleven har.
Mot slutten av trinn 3 skal du gjennomføre trinnvurdering. du og lærer skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 4.
Trinn 4. Avsluttende opplæring
4 timer obligatorisk sikkerhetskurs på veg. På dette trinnet skal du kjøre selvstendig og i god samhandling med andre trafikanter. Opplæringen vil foregå i variert miljø, valg av kjørerute og reflektere rundt egne erfaringer.
Timer utover de obligatoriske tilpasses etter det behovet eleven har.
Du må ha gjennomført trafikalt grunnkurs, før du kan begynne å øvelseskjøre med moped -både privat og på ved trafikkskolen
Fra 1. januar 2017 er det nye krav til moped opplæring. De nye kravene til mopedlappen er basert på individuelle prestasjoner. Før du kan øvelseskjøre med moped -både privat og hos trafikkskole, må du ha et teoretisk grunnkurs slik som kravene er til andre 2-hjul førerkort. Dette kurset kaller vi for Mopedkurs . Dette kurset varer i 3 timer.
Etter gjennomført trafikalt grunnkurs og mopedkurs, kan du starte på mopedlappen. Mopedlappen er fra og med 01.01.2017 individuell opplæring for hver enkelt elev og skal dekke læreplanens krav.
Opplæringen består av 13 obligatoriske timer (3 timer teoretisk mopedkurs er inkl.)
Ellers fordeles dette slik:
- Mopedkurs teori (3 timer)
- Sikkerhetskurs på øvingsbane
- Trinnvurdering trinn 2 (1 time)
- Sikkerhetskurs i trafikk (4 timer)
- Trinnvurdering trinn 3 (1 time)
- Sikkerhetskurs på vei (4 timer)
På grunn av endret krav for mopedlappen, ser vi det naturlig og nødvendig at det blir en økt med elever i kjøregård-øvelser (2-4 timer kjøretøybehandling) før vi kjører oss ut i trafikken. Dette avtales direkte med trafikklærer.
Timer utenom som er nødvendig for hver enkelt elev kommer i tillegg, dette er avhengig av målsettingen i læreplanen for kl AM146.
Se våre priser eller ta kontakt med oss for mer info.
Denne klassen gjelder føring av traktor og motorredskap (begge med konstruktiv hastighet ikke over 40 km/t) med eller uten tilhenger.
Minstealder for klasse T er 16 år når traktor (med eller uten tilhenger) har en samlet tillatt totalvekt på maks 25 000 kg. Vektbegrensningen faller bort når du har fått to års erfaring i klasse T eller har fylt 21 år.
Klasse T gir også førerrettighet for klasse AM 147 (3-/4-hjuls moped). Er mopedens egenvekt over 150 kg (minus batterienes vekt ved eldrift), må fører være fylt 18 år. Klasse T gir førerrettighet også for motorredskap (med eller uten tilhenger) som ikke er innrettet for transport av personer eller gods og som ikke kan kjøres fortere enn 30 km/t.
Klasse T gir førerrettighet også for:
alle traktorer eller motorredskap med eller uten tilhenger, når klasse T er tatt før 1. januar 2005.
klasse S når førerkortet er ervervet før 1. juli 2006.
Definisjonen av klasse T er ny fra 1. januar 2005. Klasse T tatt for første gang etter 1. januar 2005, gir førerrettighet kun for traktor med konstruktiv hastighet ikke over 40 km/t. Ønsker vedkommende å føre høyhastighetstraktor (over 40 km/t) må man kontrollere traktorens tillatte totalvekt for å finne ut om man behøver klasse B, C1 eller C (dvs. om tillatt totalvekt er høyst 3500 kg, 7500 kg eller mer). Skal du trekke henger med tillatt totalvekt over 750 kg etter høyhastighetstraktor, må du ha klasse BE, C1E eller CE.Tilsvarende gjelder for føring av motorredskap med konstruktiv hastighet over 40 km/t.
Utvidelse til traktor og motorredskap
Begge med høyest hastighet 41-50 km/t
Fra 1. september 2014 kan man etter 7 timers kurs få utvidet traktorførerkort tatt for første gang etter 2004.
Klasse T til T 141
Minstealder er 18 år. Frem til fører har 2 års kjøreerfaring eller fyller 21 år, er førerrettigheten begrenset til traktor og motorredskap, med eller uten tilhenger, med tillatt totalvekt høyst 25 000 kg som enkeltkjøretøy eller som vogntog.
Klasse T 144 til klasse T 148
Klasse T 144 fås etter å ha tatt klasse BE for første gang etter 2004. Minstealder for klasse T 148 er 18 år. Førerrettigheten gjelder for traktor og motorredskap, med eller uten tilhenger, med tillatt totalvekt høyst 25 000 kg som enkeltkjøretøy eller som vogntog.
Du må ha førerkort i klasse CE for å kunne kjøre traktor og motorredskap, med eller uten henger, med tillatt totalvekt over 25 000 kg og hastighet over 50 km/t.
Førerrettigheter ervervet før 2005
Person som har ervervet førerrettighet for traktor før 2005, slipper å kontrollere traktorens maksimalhastighet. Avgjørende er kun at kjøretøyet er registrert som traktor. (Rettigheten videreføres i dag med kode 142.) Tilsvarende gjelder for førerrettighet for motorredskap hvis du tok klasse 1 eller 2 (grønt førerkort) før april 1979 eller hvis du i perioden 1. april 1979 - 1. januar 2005 for første gang tok klasse C1, C1E, D eller DE. (Rettigheten vidreføres i dag med kode 140.) Har du i perioden 1. april 1979 - 1. januar 2005 tatt klassene B, BE, D1, D1E, D2 eller D2E, kan du kjøre alle motorredskap med tillatt totalvekt høyst 7500 kg samt motorredskap med høyere tillatt totalvekt dersom motorredskapet konstruktive hastighet ikke overskrider 50 km/t. (Rettigheten vidreføres i dag med kode 152.)
Hvis du i perioden 1. april 1979 - 1. januar 2005 har tatt klassene C eller CE, kan du selvsagt kjøre alle kjøretøy registrert som traktor eller motorredskap.
SPAR 2657 KR på JÆRPAKKEN
Jærpakken inneholder all obligatorisk opplæring og 7 kjøretimer. Pakken inneholder også forbikjøring, leie av bil til førerprøven og SMS varsling. Gebyr til NAF øvingsbane og Statens vegvesen kommer i tillegg.
Kjøretimer som må tas utenom de som er inkludert i pakken, er på normal timepris. Vi tilbyr betalingsordning på pakken, hvor en kan betale pakken i 3 deler (7101 kr x3) hvor siste del må være betalt før førerprøven avlegges.
SPAR 2657 KR på JÆRPAKKEN
Jærpakken inneholder all obligatorisk opplæring og 7 kjøretimer. Pakken inneholder også forbikjøring, leie av bil til førerprøven og SMS varsling. Gebyr til NAF øvingsbane og Statens vegvesen kommer i tillegg.
Kjøretimer som må tas utenom de som er inkludert i pakken, er på normal timepris. Vi tilbyr betalingsordning på pakken, hvor en kan betale pakken i 3 deler (7101 kr x3) hvor siste del må være betalt før førerprøven avlegges.
Trafikalt Grunnkurs m/ Førstehjelpskurs og mørkekjøringsdemonstrasjon
Jærpakken inneholder all obligatorisk opplæring. Pakken inneholder også leie av bil til førerprøven og SMS varsling. Gebyr til Statens vegvesen kommer i tillegg.
Kjøretimer som må tas utenom de som er inkludert i pakken, er på normal timepris.
Oppdaterte prisliste på nettside (forbehold om trykkfeil)
Skolereglement
Undervisningen skal følge ”lærerplan for kjøreskoler” fastsatt av vegdirektoratet
En kjøretime/undervisningstime er på 45 minutter
Timer avtales direkte med skolen eller kjørelærer
Ved ikke oppmøte faktureres avtalte timer
Avbestilling må skje senest før kl 12 siste virkedag før timen skal være, evnt. må legeerklæring fremlegges. Avbestilling kan gjøres direkte til din kjørelærer eller til kontoret
Dersom skolen må avlyse en avtalt time, skal skolen informere elev snarest, men skolen kan ikke holdes økonomisk ansvarlig
Utestående til skolen må være registrert betalt hos oss før praktisk prøve
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 919 96 060 |
E-post | atle@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 952 35 920 |
E-post | lie010@hotmail.com |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 229 |
E-post | kenneth@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 233 |
E-post | olereidar@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 958 89 892 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 932 39 390 |
E-post | vebjorn@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 919 96 060 |
E-post | atle@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 952 35 920 |
E-post | lie010@hotmail.com |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 229 |
E-post | kenneth@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 233 |
E-post | olereidar@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 958 89 892 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 932 39 390 |
E-post | vebjorn@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 952 35 920 |
E-post | lie010@hotmail.com |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 229 |
E-post | kenneth@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 233 |
E-post | olereidar@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 932 39 390 |
E-post | vebjorn@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 233 |
E-post | olereidar@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 958 89 892 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 233 |
E-post | olereidar@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 958 89 892 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 952 35 920 |
E-post | lie010@hotmail.com |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 233 |
E-post | olereidar@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 233 |
E-post | olereidar@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Ingen kurs funnet.
Telefon | 982 21 227 |
E-post | arne@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 915 90 505 |
E-post | cato@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 225 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 982 21 233 |
E-post | olereidar@brynebilogmcskole.no |
Telefon | 514 82 510 |
E-post | post@brynebilogmcskole.no |
Opplæringen består av følgende deler:
Trinn 1: Trafikalt grunnkurs:
Kurset er obligatorisk for alle som skal øvelseskjøre, enten det er privat eller ved kjøreskole. Husk å ha med kursbevis og legitimasjon når du øvelseskjører.
Trinn 2: Teknisk del:
Omhandler tekniske øvelser som giring, bremsing, bakkestart, krypekjøring o.l. Målet er at eleven skal mestre bilen rent kjøreteknisk, uten at dette skal ta elevens oppmerksomhet bort ifra andre trafikanter. Denne delen må være gjennomført før en kan gå videre til neste trinn.
Trinnet avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der elev og lærer sammen tar stilling til om eleven har tilstrekkelig kjørekompetanse.
Trinn 3: Trafikal del:
Bykjøring, f.eks. vikeplikt, feltskifte, enveiskjørte gater etc. Også her er det obligatorisk veiledningstime. I tillegg skal det gjennomføres et sikkerhetskurs på bane.
Ved avslutningen av trinn 3 skal elevens ferdigheter være slik at kjøringen er tilnærmet selvstendig.
Trinn 4: Avsluttende del, selvstendig kjøring:
Inneholder bl.a sikkerhetskurs på vei - 4 timer teori, 9 timer kjøring - totalt 13 timer.
Best på Trafikalt?
Har du planer om å begynne å øvelseskjøre? Da trenger du først Trafikalt Grunnkurs. Vi holder jevnlig nye Grunnkurs ved skolen vår. Lærer på disse kursene er Kenneth. Kenneth legger vekt på at du skal lære noe, ha det gøy og føle at du er klar for å øvelseskjøre etter dette kurset. Vi tør påstå at Kenneth sannsynligvis er best på Trafikalt Grunnkurs.
Trafikalt Grunnkurs er obligatorisk. Kurset er felles for alle førerkortklasser og er grunnlaget for videre opplæring og vilkår for å kunne øvelseskjøre. Kurset er hovedsakelig rettet mot risikoforståelse og trafikksystemet.
Kurset har følgende deler:
Del 1. Trafikkopplæringen
Del 2. Trafikk og førerrollen
Del 3. Mennesket i trafikken og samhandling
Del 4. Trafikkopplæring, øvingskjøring og kjøreerfaring
Del 5. Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp
Del 6. Tiltak ved trafikkulykke
Del 7. Trafikant i mørket.
Kurset går over 4 samlinger.
Del 7 gjennomføres i mørkehalvåret.
Grunnleggende opplæring
På dette trinnet skal du lære deg å bruke bil med tilhenger rent kjøreteknisk, til- og frakopling av tilhenger, rygging med tilhenger og å gjennomføre sikkerhetskontroll.
Opplæringen kan skje på en trafikkskole, privat eller i en kombinasjon. Hvor mange kjøretimer du skal ta, må tilpasses det behovet du har og hvor mye du øvelseskjører privat. Det er viktig å nå målet på trinnet.
Obligatorisk trinnvurdering
Trinn 2 blir avsluttet med en trinnvurdering. Du og læreren skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 3.
Trafikal del
På dette trinnet skal du lære å kjøre sikkert og selvstendig med bil og tilhenger i variert trafikk.
Du lærer blant annet:
å kjøre tydelig, effektivt og økonomisk
å vurdere snuplasser, snumåter og bruk av medhjelper
Hvor mange kjøretimer du skal ta, må tilpasses det behovet du har og hvor mye du øvelseskjører privat. Det er viktig å nå målet for trinnet.
Obligatorisk trinnvurdering
Trinn 3 blir avsluttet med en trinnvurdering. Du og læreren skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 4.
Avsluttende opplæring
I løpet av trinn 4 skal du bli så god at du kan kjøre bil med tilhenger på en ansvarlig måte og i god samhandling med andre trafikanter.
Du skal blant annet kunne:
velge kjøremåter med lav risiko
motvirke at det skjer ulykker
være bevisst på hvordan du kan forbedre deg som bilfører også etter at du har fått førerkortet
Obligatorisk kurs i sikring og merking av last
Kurset er på 2 timer og skal hjelpe deg til å forstå hvor viktig det er å sikre og merke last, og lære måter å sikre lasten på.
Obligatorisk sikkerhetskurs på veg
Kurset er på 3 timer. Her skal du blant annet få utvikle kjørekompetansen din og reflektere over erfaring med å kjøre bil og tilhenger
Kode 96
Fra 19. januar 2013 kan klasse B kode 96 være et alternativ til klasse BE, alt etter hvilken bil og tilhenger du disponerer, må du selv finne ut om klasse B kode 96 eller klasse BE er den beste løsningen.
Med kode B96 kan du kjøre bil og henger med tillatt totalvekt 4250 kg. For å få kode B96 i førerkortet må du gjennom følgende.
Lastesikringskurs 2 timer
2 stk veiledningstimer a 45 min
Landevegskjøring inkl teori 3 kjøretimer a 45 min
Du slipper førerprøve for å få denne klassen, opplæringen må gjennomføres ved en godkjent trafikkskole.
KLASSE A (tung motorsykkel)
For å kunne øvelseskjøre i klasse A (tung motorsykkel) må du
· Være fylt 22 år, eller ha førerrett for A2
· Ha med enten gyldig bevis for fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon, eller førerkort i en annen klasse
Aldersgrensen for å kjøre opp på førerkort klasse A tung motorsykkel er 24 år. Hvis du har hatt førerkort på mellomtung motorsykkel i to år, kan du likevel kjøre opp på tung mc, selv om du ikke har fylt 24 år. Førerrett i klasse A gjelder for motorsykkel med eller uten sidevogn, trehjuls motorsykkel med en effekt på over 15 kW og moped. I Norge omfatter førerretten også føring av tilhenger til motorsykkel med slagvolum over 125 cm³. Motorsykkelen må være godkjent for å trekke tilhenger og tillatt tilhengervekt må være påført vognkortet.
MC-kurs
Kurset er obligatorisk for alle som skal ta førerkort kl. A1, A2 eller A, og omhandler det som er spesielt med motorsykkel og motorsykkelkjøring.
Praktisk opplæring trinn 2
Trinn 2 omhandler motorsykkelen og betjening av denne, som styring, giring, bremsing, svingteknikk, balanse og krypekjøring for å nevne noe.
Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 3.
Praktisk opplæring trinn 3
Trinn 3 omhandler trafikken, der du ikke skal bruke din konsentrasjon på å betjene sykkelen, men på å tilpasse kjøringen i forhold til trafikk og vegmiljø. Sikkerhetskurs på bane er på 4 timer, hvorav minst 3 timer skal gjennomføres som sammenhengende praktisk øving på avsperret område. Eleven kan kjøre alene på motorsykkelen i dette kurset. Kurset kan gjennomføres med inntil 3 elever per lærer.
· Øvrig opplæring gjennomføres som klasseromsundervisning, delvis i forkant og delvis i etterkant av den praktiske delen.
· Vi trener på svingteknikk, sittestilling, effektiv brems og presis styreteknikkk
· Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 4.
Praktisk opplæring trinn 4
Trinn 4 er obligatorisk, der du skal kjøre mest mulig selvstendig landeveiskjøring hvor du øver sporvalg, fartstilpasning og presis styreteknikk.
Sikkerhetskurs på veg klasse A
Kurset er på 8 undervisningstimer.
Kurset begynner med 2 timer innledende emner, jf. femte ledd nr. 1 til og med nr. 3.
Eleven skal deretter ha 4 timer sammenhengende praktisk kjøring. Kjørerutene skal konstrueres slik at eleven får erfaring med vekslende vegtyper, vegstandarder og miljø. Og med særlig fokus på kurvekjøring. Eleven kan kjøre alene på motorsykkelen i dette kurset. I slike tilfeller skal læreren selv kjøre motorsykkel.
Kurset avsluttes med en 2-timers kunnskapsdel. Undervisningen i den avsluttende kunnskapsdelen kan gjennomføres som klasseromsundervisning med inntil 16 elever.
Klasse A1 (lett motorsykkel)
For å kunne øvelseskjøre i klasse A1 må du
Være fylt 15 år
Ha med enten gyldig bevis for fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon, eller førerkort i en annen klasse
Aldersgrensen for å kjøre opp på førerkort klasse A1 lett motorsykkel er 16 år. Førerrett i klasse A1 gjelder for lett motorsykkel med eller uten sidevogn hvor motorsykkelen har et slagvolum på høyst 125 cm³, en effekt på høyst 11 kW og et forhold mellom effekt og egenvekt på høyst 0,1 kW/kg, trehjuls motorsykkel med en effekt på høyst 15 kW
MC-kurs
Kurset er obligatorisk for alle som skal ta førerkort kl. A1, A2 eller A, og omhandler det som er spesielt med motorsykkel og motorsykkelkjøring.
Praktisk opplæring trinn 2
Trinn 2 omhandler motorsykkelen og betjening av denne, som styring, giring, bremsing, svingteknikk, balanse og krypekjøring for å nevne noe.
Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 3.
Praktisk opplæring trinn 3
Trinn 3 omhandler trafikken, der du ikke skal bruke din konsentrasjon på å betjene sykkelen, men på å tilpasse kjøringen i forhold til trafikk og vegmiljø.
Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 4.
Praktisk opplæring trinn 4, sikkerhetskurs på veg
Trinn 4 er obligatorisk 4 timers landevegkjøring i variert miljø med særskilt fokus på kurvekjøring, og hvor du øver sporvalg, fartstilpasning og presis styreteknikk.
3 av de 4 timene skal være praktisk kjøring. Resterende tid fordeles til planlegging, refleksjon og oppsummering.
Eleven skal
1. planlegge en sammenhengende kjøretur og ta hensyn til særlige forhold knyttet til kjøreturen
2. kjøre selvstendig, sikkert og effektivt over lengre strekninger i krevende og variert miljø, å beskrive og begrunne sin kjørestrategi
3. reflektere over og vurdere egen kompetanse som motorsyklist.
Klasse A2 (mellomtung motorsykkel)
For å kunne øvelseskjøre i klasse A2 (mellomtung motorsykkel) må du
Være 16 år
Ha med enten gyldig bevis for fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon, eller førerkort i en annen klasse
Aldersgrensen for å kjøre opp på førerkort klasse A2 mellomtung motorsykkel er 18 år. Førerrett i klasse A2 gjelder for motorsykkel med eller uten sidevogn hvor motorsykkelen har en effekt på høyst 35 kW og et forhold mellom effekt og egenvekt på høyst 0,2 kW/kg. Etter nedtrimming kan motorsykkelens tidligere effekt ha vært høyst det dobbelte av nåværende effekt
MC-kurs
Kurset er obligatorisk for alle som skal ta førerkort kl. A1, A2 eller A, og omhandler det som er spesielt med motorsykkel og motorsykkelkjøring.
Praktisk opplæring trinn 2
Trinn 2 omhandler motorsykkelen og betjening av denne, som styring, giring, bremsing, svingteknikk, balanse og krypekjøring for å nevne noe.
Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 3.
Praktisk opplæring trinn 3
Trinn 3 omhandler trafikken, der du ikke skal bruke din konsentrasjon på å betjene sykkelen, men på å tilpasse kjøringen i forhold til trafikk og vegmiljø. Sikkerhetskurs på bane er på 4 timer, hvorav minst 3 timer skal gjennomføres som sammenhengende praktisk øving på avsperret område. Eleven kan kjøre alene på motorsykkelen i dette kurset. Kurset kan gjennomføres med inntil 3 elever per lærer.
Øvrig opplæring gjennomføres som klasseromsundervisning, delvis i forkant og delvis i etterkant av den praktiske delen.
Vi trener på svingteknikk, sittestillig, effektiv brems og presis styreteknikk.
Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren sammen blir enige om du er klar for å gå videre på trinn 4
Praktisk opplæring trinn 4
Trinn 4 er obligatorisk, der du skal kjøre mest mulig selvstendig landeveiskjøring hvor du øver sporvalg, fartstilpasning og presis styreteknikk.
Sikkerhetskurs på veg klasse A2
I klasse A2 består sikkerhetskurs på veg av totalt 5 timer, hvorav 4 timer skal være sammenhengende praktisk kjøring. Resterende tid fordeles til planlegging og refleksjon og oppsummering.
Eleven skal
1. planlegge en sammenhengende kjøretur og ta hensyn til særlige forhold knyttet til kjøreturen
2. Kjøre selvstendig, sikkert, effektivt og behagelig over lengre strekninger i krevende og variert miljø, beskrive og begrunne sin kjørestrategi
3. oppfatte og vurdere trafikksituasjoner hvor motorsyklister er spesielt ulykkesutsatt
4. reflektere over og vurdere egen kompetanse som motorsyklist.
Vi tilbyr opplæring i klasse AM 147, mopedbil. Etter endt opplæring ved trafikkskolen og fylte 16 år kan du avlegge teoriprøven hos Statens Vegvesen. Bestått prøve gir rett på førerkort til klasse AM147.
Trinn 1. Trafikalt grunnkurs.
Dette trinnet må være gjennomført før du starter med mopedbilopplæring
Trinn 2. Grunnleggende opplæring
4 timer teori og praksis om grunnleggende kunnskap for sikker kjøring og forståelsen av ansvar for bruken av kjøretøyet innebær.
Timer utover de obligatoriske tilpasses etter det behovet eleven har.
Mot slutten av trinn 2 skal du gjennomføre trinnvurdering. du og lærer skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 3
Trinn 3 Trafikal del.
6 timer obligatorisk sikkerhetskurs i trafikk. Hvordan mestre og samhandle med andre trafikanter. Du skal lære å kjøre tilnærmet selvstendig i variert trafikk.
Timer utover de obligatoriske tilpasses etter det behovet eleven har.
Mot slutten av trinn 3 skal du gjennomføre trinnvurdering. du og lærer skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 4.
Trinn 4. Avsluttende opplæring
4 timer obligatorisk sikkerhetskurs på veg. På dette trinnet skal du kjøre selvstendig og i god samhandling med andre trafikanter. Opplæringen vil foregå i variert miljø, valg av kjørerute og reflektere rundt egne erfaringer.
Timer utover de obligatoriske tilpasses etter det behovet eleven har.
Du må ha gjennomført trafikalt grunnkurs, før du kan begynne å øvelseskjøre med moped -både privat og på ved trafikkskolen
Fra 1. januar 2017 er det nye krav til moped opplæring. De nye kravene til mopedlappen er basert på individuelle prestasjoner. Før du kan øvelseskjøre med moped -både privat og hos trafikkskole, må du ha et teoretisk grunnkurs slik som kravene er til andre 2-hjul førerkort. Dette kurset kaller vi for Mopedkurs . Dette kurset varer i 3 timer.
Etter gjennomført trafikalt grunnkurs og mopedkurs, kan du starte på mopedlappen. Mopedlappen er fra og med 01.01.2017 individuell opplæring for hver enkelt elev og skal dekke læreplanens krav.
Opplæringen består av 13 obligatoriske timer (3 timer teoretisk mopedkurs er inkl.)
Ellers fordeles dette slik:
- Mopedkurs teori (3 timer)
- Sikkerhetskurs på øvingsbane
- Trinnvurdering trinn 2 (1 time)
- Sikkerhetskurs i trafikk (4 timer)
- Trinnvurdering trinn 3 (1 time)
- Sikkerhetskurs på vei (4 timer)
På grunn av endret krav for mopedlappen, ser vi det naturlig og nødvendig at det blir en økt med elever i kjøregård-øvelser (2-4 timer kjøretøybehandling) før vi kjører oss ut i trafikken. Dette avtales direkte med trafikklærer.
Timer utenom som er nødvendig for hver enkelt elev kommer i tillegg, dette er avhengig av målsettingen i læreplanen for kl AM146.
Se våre priser eller ta kontakt med oss for mer info.
Denne klassen gjelder føring av traktor og motorredskap (begge med konstruktiv hastighet ikke over 40 km/t) med eller uten tilhenger.
Minstealder for klasse T er 16 år når traktor (med eller uten tilhenger) har en samlet tillatt totalvekt på maks 25 000 kg. Vektbegrensningen faller bort når du har fått to års erfaring i klasse T eller har fylt 21 år.
Klasse T gir også førerrettighet for klasse AM 147 (3-/4-hjuls moped). Er mopedens egenvekt over 150 kg (minus batterienes vekt ved eldrift), må fører være fylt 18 år. Klasse T gir førerrettighet også for motorredskap (med eller uten tilhenger) som ikke er innrettet for transport av personer eller gods og som ikke kan kjøres fortere enn 30 km/t.
Klasse T gir førerrettighet også for:
alle traktorer eller motorredskap med eller uten tilhenger, når klasse T er tatt før 1. januar 2005.
klasse S når førerkortet er ervervet før 1. juli 2006.
Definisjonen av klasse T er ny fra 1. januar 2005. Klasse T tatt for første gang etter 1. januar 2005, gir førerrettighet kun for traktor med konstruktiv hastighet ikke over 40 km/t. Ønsker vedkommende å føre høyhastighetstraktor (over 40 km/t) må man kontrollere traktorens tillatte totalvekt for å finne ut om man behøver klasse B, C1 eller C (dvs. om tillatt totalvekt er høyst 3500 kg, 7500 kg eller mer). Skal du trekke henger med tillatt totalvekt over 750 kg etter høyhastighetstraktor, må du ha klasse BE, C1E eller CE.Tilsvarende gjelder for føring av motorredskap med konstruktiv hastighet over 40 km/t.